Venue: Galleri BOA
Exhibition title: I folkets navn / In The Name Of The People
Date: 7.09 - 24.09.2017
I FOLKETS NAVN I FOLKETS NAVN I FOLKETS NAVN I FOLKETS NAVN I FOLKETS NAVN
Borgere av Oslo,
Idag har dere skrevet historie. Om det er noen her som fremdeles tviler på om Gruppe 11 er en gruppe der ingenting er umulig, som fremdeles spør seg om drømmen vi har bygget sammen fremdeles står, som betviler kraften i vårt samarbeid, så ta denne kvelden som deres svar. I dette gallerirommet har flere mennesker enn noensinne gitt sin stemme og bestemt over kunsten. Gammel som ung, rik som fattig, rød som blå, de som har norsk som morsmål og de som nettopp nå finner sine første ord på norsk, homse, hetero, i rullestoler, på bena. Det har tatt tid å komme hit vi står i kveld, til dette avgjørende øyeblikket som staker ut en ny kurs for Gruppe 11 i folkets navn!
I FOLKETS NAVN I FOLKETS NAVN I FOLKETS NAVN I FOLKETS NAVN I FOLKETS NAVN 
Vi kunne ikke stått her i kveld hvis ikke vi var den beste sammensetningen av kunstnere i historien, uten hvert enkelt medlem, og alt det de har ofret. Hedvig Biong, Elias Björn, Eivind Egeland, Audar Kantun, Carl-Oskar Linné, Marius Moldvær, Arne Pedersen, Marthe Elise Stramrud og Ellen Henriette Suhrke har kjempet mer enn noen andre og vunnet fram til et historisk valgresultat. Dette er deres seier. Men de står ikke her alene. Vi er først og fremst takknemlige for alle dere som har gått til valgurnene, til hver og en av dere som har fortalt oss hvordan og hvilken kunst vi skal produsere. Vi er ingenting uten dere, og denne seieren for kunsten og for demokratiet er deres. Med deres styrke og skarpsinn har Gruppe 11 fått en ny retning og mening. Dette er kvelden, dette er deres valgseier. Dere er nå alle medlemmer av Gruppe 11.
 GRUPPE 11 GRUPPE 11 GRUPPE 11 GRUPPE 11 GRUPPE 11 GRUPPE 11 
Dere har blitt med oss hit fordi dere forstår hvor store oppgavene som ligger foran oss er. Selv om vi feirer i kveld, vet vi at utfordringene som venter oss imorgen er de største vi vil møte i våre liv. Det er mennesker i denne byen som ligger våkne i natt, spent, og som spør seg selv hva fremtiden for den demokratiske kunsten er, hvilken utstilling som skal speile deres tro og håp og om de noen gang kommer til å få muligheten til å avgjøre det igjen. Det finnes energier å temme, nye verk å skape, nye kunnskaper og tilegne oss, trusler vi må møte og nye allianser som skal bygges. Og vi har aldri vært mer håpefulle på at dette kommer til å fungere enn akkurat nå i dette øyeblikket. Veien framfor oss er lang, denne seieren er ikke forandringen vi ønsker, det er sjansen vi har sett og tatt som kan føre oss videre fremover. Nå må vi fortsette og aldri, aldri, gå tilbake til hvordan det en gang var.
Til alle dere som hører dette fra andre verder enn kunstverdenen; fra skolegården og pauserommet, fra kjøpesenter til suppekjøkken og til alle som har kommet hit av ren tilfeldighet. Våre historier og bakgrunn er kanskje forskjellige, men vi samles her med et felles mål. Det er en ny morgen i Oslo sitt kunstliv, dette er vår tid for å svare dere. Dette er vårt felles øyeblikk. For sammen er vi en ustoppelig kraft, sammen åpner vi dører og skaper fred. Når vi møtes av kynisme og tvil fra de som sier at vi ikke kan, da svarer vi med vår tro. Vi tror på kunsten!
Takk alle sammen, ta vare på hverandre og sov godt i kveld!
I FOLKETS NAVN I FOLKETS NAVN I FOLKETS NAVN I FOLKETS NAVN I FOLKETS NAVN 
Back to Top